Strak maar gezellig

in Almere

Strak maar gezellig

in Almere

Middelpunt van het huis

Een strak, ruim nieuwbouwhuis vraagt om een frisse, moderne keuken. Zeker als deze gelegen is in de jonge, moderne stad Almere. De uitdaging daarbij is wel om de keuken van genoeg karakter en sfeer te voorzien. Helemaal als de keuken voor de bewoners het middelpunt van het huis is. Deze missie vraagt een unieke keuken op maat, besloot de familie. Zo kwam Velthuizen Keukens Exclusieve Architectuur in het spel. En zo begon een ontspannen proces waarbij veel overleg was tussen de familie en de keukenarchitect. Wat betreft maatvoering en stijl stonden de bewoners overal voor open. Over de sfeer, daarentegen, was de familie heel duidelijk. De maatwerkkeuken moet zowel rust en gezelligheid uitstralen zodat het echt als thuis zou voelen. Deze wens hebben wij op allerlei manieren tot vervulling gebracht.

De keukenarchitect bedacht een ijzersterke manier om strakheid en gezelligheid met elkaar te combineren. De meubelen waarop gespoeld en gekookt wordt hebben mat witte fronten zonder grepen, een zwart werkblad en zilverkleurige accenten. Om te breken met dit strakke geheel hebben de in de wand gebouwde hoge kasten achter het eiland houten deuren met zichtbare noesten. Hier passen wél grepen bij. Hetzelfde hout is ook gebruikt voor de nissen.

Lichtplan

Ook bij een nieuw huis zit je vast aan bepaalde zekerheden. In het geval van het huis in Almere zijn dat de leidingkolommen die de woonkamer gedeeltelijk afscheiden van de keuken. We wisten hier creatief mee om te springen door er nisjes van te maken voor servies en het koffiezetapparaat.

Ze koken er namelijk graag heerlijke, pittige gerechten voor de hele familie. Zoals in de lijn der verwachting ligt, wenste de bewoners dan ook een groot werkblad. Doordat op het eiland alleen gespoeld wordt, is er werkruimte in overvloed én plaats voor maar liefst vier familieleden. Het eiland, het kookgedeelte met laden, de hoge kasten in de wand én de nissen zorgen ervoor dat alle spullen netjes opgeborgen kunnen worden. Dit zorgt voor een opgeruimd, rustig gevoel in de keuken. Dit wordt versterkt doordat de familie vanuit de keuken direct de ruime tuin in kijkt. De juiste sfeer is bereikt mede dankzij een zorgvuldig opgesteld lichtplan. De unieke keuken heeft sfeerverlichting, maar de familie heeft ook genoeg licht om lekker bij te werken. Kortom, missie geslaagd!

Ook zo’n mooie mix?

Bent u geïnteresseerd en ook op zoek naar zo’n mooie mix van fronten? Neem dan contact op en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.