Natuurlijk houten keuken

in Barneveld

Natuurlijk houten keuken

in Barneveld

Als wensen werkelijkheid worden

De keuken van de familie Geluk was eerst traditioneel aan de voorzijde van de woning gepositioneerd. Na een aantal jaar leven in de woning ontstond de wens om meer ruimte voor het koken en tafelen te creëren. Er moest een keuken komen met voldoende werkruimte maar ook ruimte voor een royale eettafel. Door de keuken uit de hoek te halen en in het midden van de woning te plaatsen is het gelukt deze wensen te realiseren. Tijdens het koken is er contact met zowel het woongedeelte als het eetgedeelte. Precies zoals de familie zich dit had voorgesteld.

Ook de woonkamer is door de uitbouw een fijne, gezellige ruimte geworden. Dankzij het slimme ontwerp is er zelfs een gameroom voor de kinderen ontstaan. Al met al een ingrijpende verbouwing waarbij de indeling van de benedenverdieping volledig is aangepast. Wij hebben hierin mee mogen denken en de vrije hand gekregen om alle wensen te vervullen en deze weten te overtreffen.

Pure uitstraling

De lange kastenwand en het ruimte kook- en spoelgedeelte benadrukt de lengte van de keuken en geeft een mooie zichtlijn van de eettafel naar het woongedeelte. De familie Geluk heeft voor hun nieuwe keuken gekozen voor natuurlijke materialen. Het front is van een dikke laag fineer gemaakt, hout met een pure uitstraling. Deze uitstraling matcht perfect samen met de stalen handgreep waarbij je de robuuste lasnaden nog duidelijk ziet. Het werkblad is van massief beton. Door het werkblad te storten op een oude tafel is en een prachtig doorleeft effect ontstaan.

Een groot, vrijstaand fornuis hoort echt thuis in een keuken als deze. Dit fornuis van Bertazonni is een aanwinst voor deze keuken, met zijn zes branders en royale ovenruimte staat niets meer in de weg om uitgebreid te koken. Als aanvulling voor het vrijstaande fornuis heeft een combi-stoomoven een plek gekregen in de kastenwand. Voor het prachtige koffieapparaat is een mooie, aparte plek gecreëerd met uitklopbak in het werkblad.

Geïnspireerd door deze keuken?

Maak een afspraak of lees meer over onze werkwijze