Chique Woonkeuken

in Barneveld

Chique Woonkeuken

in Barneveld

Ruimte en Perfectie

Deze prachtige woonkeuken in Barneveld is gerealiseerd in een nieuw gebouwde woning. Al weer een jaar geleden om tafel gezeten om van deze mooie ruimte te voorzien van een unieke keuken. De ruimte lijkt recht te zijn maar de keukenarchitect zag al snel mooie mogelijkheden om met een aparte kamer een ruimte te creëren voor een wijnmeubel en koffiemeubel. Met de ramen op vensterbank-hoogte was het mooiste om het spoeldeel bij het raam te positioneren. Met uitzicht op de oprit en het buitenverblijf. De wens voor apparatuur met een ruime oven en een ruime koelkast zijn de twee hoge kasten genoeg voor het inbouwapparatuur in te bouwen. Met deze twee hoge elementen benadrukken we het mooie hoge plafond in de woning.

De woonkeuken is slim gepositioneerd tussen de bijkeuken en de tuinkamer. Door de grote raampartijen is er voldoende licht in de leefkeuken en kan er van ’s ochtends tot ’s avonds volop genoten worden van de ruime keuken.

Chique

De kleuren voor de keuken uitzoeken was een leuke zoektocht. Samen met de keukenarchitect is er in de eerste instantie gekeken naar een traditioneel front met weinig accenten. Een veilige keuze maar niet uitgesproken chique. Door gebruik te maken van het Black Steel front in combinatie met een mooi Bronzen detail is het geheel heel chique geworden. In de gehele woning zijn de prachtige natuurlijke kleuren op elkaar afgestemd.  Met mooie accessoires is er een prachtige eenheid gecreëerd.

De afzuigkap is tegenwoordig een mooi punt van discussie. Deze moet doorgaans zo minimalistisch en onopvallend mogelijk zijn. Echter voor deze woonkeuken volgens de architect niet nodig. Juist een mooi element toevoegen aan het geheel om het kookeiland mooi te accentueren. Zo is er een mooie, strakke en ruime schouw gemaakt boven het kookeiland die door de kleur juist een mooi element is geworden in de ruimte.

 

Geïnspireerd door deze keuken?

Maak een afspraak of lees meer over onze werkwijze