Tot in de puntjes,

in Blaricum

Tot in de puntjes,

in Blaricum

Keukentransformatie

Ons project in Blaricum toont aan hoe een kleine verandering een verbluffend eindresultaat kan opleveren. Neem een ruim opgezette woning met hoge plafonds en een afgesloten keuken. Voeg daar een gezin aan toe dat graag bij elkaar is en een keukeneiland wenst. Dit levert noodzaak tot verandering op. Daarom klopte de familie bij Velthuizen Keukens Exclusieve Architectuur aan. Ons projectteam was van begin tot eind betrokken bij de keukentransformatie, waardoor die gestructureerd verliep. Van het verwijderen van de oude keuken tot het perfect plaatsen van de nieuwe keuken.

Bij binnenkomst in de woning zag Keukenarchitect Wilbrand Hardeman het meteen. De keuken moest verbonden worden met de woonkamer door een grote opening in de muur tussen de twee ruimtes. Koken en wonen worden zo gecombineerd waardoor de bewoners meer de verbinding met elkaar kunnen opzoeken. De keuken komt zo ook beter tot zijn recht in de ruim opgezette woning. Daardoor werd ook meteen duidelijk dat er een keuken moest komen die perfect past in het geheel van de woning. En laat een keuken op maat die perfect past bij de woning en haar bewoners nou net onze specialiteit zijn.

Kleurcontrasten

Door de opening in de muur voor te stellen wist Wilbrand ook direct het ruimteprobleem in de keuken op te lossen. Daardoor stond niets het keukeneiland meer in de weg. We zorgden ervoor dat ze voor schoonheid geen opbergruimte hoefden te opgeven. Een contrasterend koffienisje in een aparte kastenwand voorkomt dat het keukeneiland vol komt te staan met spullen. De hoge plafonds in de woning vragen om kasten tot het plafond. Door de deuren uit een stuk te maken lijkt het plafond magisch hoog. Hierdoor is er ook opbergruimte te over.

We bereikten snel overeenstemming over de kleurstelling. Contrast moest het sleutelwoord worden. Donkere kleuren zijn gecombineerd met lichte accenten die er mooi tegen afsteken. Dankzij de houtnerven ontbreekt het de donkere keukendeuren niet aan diepte. De grepen aan de hoge kastdeuren springen in het oog dankzij hun lichtzilveren kleur, maar passen perfect bij de zichtbare keukenapparatuur ernaast. Het lichte marmeren werkblad is van onze eigen lijn Velthuizen Select en komt rechtstreeks uit Itali├ź. Waar het lichte werkblad breekt met de donkere fronten eronder, corresponderen de spoelbak in en kraan op het werkblad dankzij hun ongewone zwarte kleur juist weer met de fronten. Zo wordt het hele geheel weer bij elkaar getrokken. Het geheel van een unieke keuken zit hem dus echt in de details.

Geïnspireerd door deze keuken?

Maak een afspraak of lees meer over onze werkwijze