Contrast én rijm

in Scherpenzeel

Contrast én rijm

in Scherpenzeel

Droomkeuken na verbouwing

Stelt u zich eens voor: een prachtige bungalow in een natuurrijke omgeving aan de rand van Scherpenzeel. Op de geluiden van vogels die vrolijk fluiten en het geritsel van de bladeren na, is het er stil en rustig. De rust van buiten is ook ín de woning voelbaar. Grote ramen brengen buiten naar binnen en vullen het huis met natuurlijk licht. De basis voor een heerlijk thuis was er dus al, maar de woning is was een verbouwing toe. Er moest een unieke keuken komen.

Bij het betrekken van de bungalow namen de bewoners genoegen met de keuken die er al in zat. Ze besloten eerst te ervaren wat ze verlangen van een huis en de keuken als onderdeel daarvan. Toen het moment daar was om een nieuwe keuken uit te zoeken, schakelden ze Velthuizen Keukens Exclusieve Architectuur in om een unieke keuken te realiseren die hun huis recht zou doen én in hun behoeften zou voorzien. Vanaf het eerste gesprek ging het snel. Na input van beide kanten lag er een plan: koken tegen de wand, spoelen op een eiland en apparatuur in hoge kasten. En zo geschiedde.

Schoonheid én functionaliteit

Het resultaat is een contrastrijke keuken mét kleur- en vormrijm. De groene kleur op de muur steekt af tegen de keukenmeubelen, maar correspondeert mooi met het groen in de tuin. Het verfijnde werkblad van composiet is niet dikker dan nodig, maar springt toch in het oog dankzij de lichte kleur van de dikke rand hout eronder. Het hout is in de hele keuken even dik. De stoere blauwstalen fronten hebben hun eigen look, maar trekken wel naar het keukenblad toe. Dankzij de contrasten verovert elk onderdeel van de keuken zijn eigen spotlight. De rijm waarborgt eenheid en rust.

De prachtige keuken levert voor schoonheid geen functionaliteit in. De schapjes boven de koopplaat lijken massief, maar bieden ruimte om voorwerpen bij de hand te bewaren. De stalen deuren betrekken de rest van het huis bij de keuken, terwijl ze ook zorgen voor extra licht. Onze service stopt dus niet in de keuken: we gaan voor een perfect totaalplaatje.

Geïnspireerd door deze keuken?

Maak een afspraak of lees meer over onze werkwijze