Luxe en eenheid

in Scherpenzeel

Luxe en eenheid

in Scherpenzeel

Zee van ruimte

Een kleine ruimte vraagt meestal om creativiteit en levert daardoor juist een verrassend eindresultaat op. Maar een grote ruimte biedt ook mogelijkheden. Dat blijkt in Scherpenzeel het geval. De prachtige, ruime woning ligt middenin het dorp, maar is toch omgeven door groen. De bewoners kozen voor een uitbouw die ruimte geeft voor een bijzondere woonkeuken mét eethoek. Zeker als er een uitbouw voor gerealiseerd is, moet er een keuken komen die ook helemaal bij de smaak van de bewoners past. Daar weet Velthuizen Keukens Exclusieve Architectuur wel raad mee.

De bewoners van het pand in Scherpenzeel kozen bewust voor een ruime keuken toen ze tot een uitbouw overgingen. Ze verlangen namelijk een keuken die het hart van het huis is, waar zowel de kinderen kunnen spelen als gezellig nagetafeld kan worden. Veel opbergruimte was ook gewenst.

Luxe en knus

De keukenarchitect wist meteen dat de ruimte zich leent voor donkere, warme kleuren. Doordat de kleuren op de muren en het plafond donker zijn, omarmt de ruimte de bewoners. Dit geeft de keuken ook een luxe uitstraling. Verschillende elementen versterken dit effect. Zie bijvoorbeeld het chique bruine marmer dat verwerkt is in het eiland, de nis in de wand én het hangende meubel aan tegenoverliggende de wand. Maar ook de gelikte gietvloer benadrukt de ruimte. De kasten achter het kookeiland zijn ingebouwd in de wand en krijgen een soort gouden aura dankzij ledverlichting. Die gouden kleur komt terug in de stoelen aan de eettafel. Alle kleuren passen goed bij het groen dat door het grote raam te zien is.

Ondanks het knusse gevoel, voelt de ruimte nog steeds wijds. Dit verwezenlijkten we door middel van de lange kastenwand en het lange zwevende meubel. Bovendien benadrukten we de lengte van de ruimte door het kookeiland door te laten lopen in een eettafel die iets lichter van kleur is. We laten de bewoners achter in een gezellige, ruime keuken die luxe ademt en uitkijkt op de groene tuin.

Geïnspireerd door deze keuken?

Maak een afspraak of lees meer over onze werkwijze