Greeploze Keuken

in Utrecht

Greeploze Keuken

in Utrecht

Oud en Design

Deze prachtige monumentale woning in Utrecht is één van de vele oude woningen die Utrecht rijk is. Als je de straat komt inrijden proef je gelijk de sfeer en het oud vertrouwde Utrecht. Via de oude stenen trap kom je via de dubbele voordeur in de lange gang van de woning. Oude details, oude lijsten en mooie grote ornamenten aan het plafond springen er gelijk uit. De woning heeft van zichzelf zoveel mooie details dat de keuken rustig en strak moest zijn. Toch verdiend de woning een keuken met karakter. En dat is gelukt.

Door de hoge kasten tot het plafond te maken benadrukken we hoge plafonds. Ook de strakke schouw tot het plafond is een mooi onderdeel. Door het hoge raam tussen het kookdeel en het spoeleiland kijk je vanaf de voordeur al de keuken in. Door gebruik te maken van het spoeleiland is er meer ruimte in de keuken ontstaan en kan er geweldig gekookt worden in deze heerlijk lichte ruimte.

Fijne contrasten

Bij een woning met karakter past ook een keuken met karakter. De fronten zijn gemaakt in een unieke grijstint speciaal voor deze keuken gemaakt. De keuken is greeploos uitgevoerd waarbij ook de terugliggende greeplijsten in kleur van het front zijn gelakt. Als contrast het marmer werkblad vervaardigd bij onze leverancier in Italië. De zijkanten van het eiland zijn in kleur en materiaal van het werkblad gemaakt. Mooi in verstek met het werkblad eveneens als de marmeren spoelbak die één geheel vormt met het werkblad.

De indeling is al schetsend gecreëerd. Het eerste idee was een traditionele hoekkeuken maar toen het plan op tafel kwam om een eiland te plaatsen om daarop te spoelen was de keuze snel gemaakt. Verdere invulling van details waren niet moeilijk. De apparatuurwand tot het plafond en de strakke stuc schouw past perfect in het geheel en benadrukken de hoge plafonds. Een fijne samenwerking met de aannemer en installateur heeft gezorgd voor een geweldig eindresultaat.

Geïnspireerd door deze keuken?

Maak een afspraak of lees meer over onze werkwijze