Begeleiding van begin tot eind

in Woudenberg

Begeleiding van begin tot eind

in Woudenberg

Nieuwbouw

Als het eerste gesprek tussen de bewoners en keukenarchitect Wilbrand niet in de woning plaatsvindt omdat die er nog niet staat, weet je meteen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Dan is het écht mogelijk om de een keuken op maat te maken, die op alle punten bij de bewoners past. Dat was het geval bij een ruim woonhuis in Woudenberg. Zelfs muren en ramen stonden niet vast en konden dus op de ideale plek gerealiseerd worden. Dat klonk Velthuizen Keukens Exclusieve Architectuur als muziek in de oren.

Beide partijen waren meteen in het eerste gesprek laaiend enthousiast over de samenwerking. Al snel werd duidelijk dat voorbereiding cruciaal zou zijn bij dit project. Het betreft namelijk een prefab woning die voorbereid is in een fabriek en daarna in korte tijd in Woudenberg gebouwd is. De 3D-ontwerp die Wilbrand maakte na het eerste gesprek, was zo gedetailleerd dat de keuken precies zo gerealiseerd is. Tot de styling aan toe. Tijdens dit proces is voortdurend gecommuniceerd om het perfecte eindresultaat te behalen.

Symmetrie

De bewoners hadden duidelijke ideeën over de elementen die de keuken moest bevatten. Er moest een woonkeuken komen én een grote bijkeuken. In de keuken moest een aparte afdeling zijn om te koken, lekker veel ruimte om te spoelen en een vaste plek voor het koffieapparaat. Wilbrand zag meteen mogelijkheden voor symmetrie door drie verschillende elementen te creëren. Het spoeleiland met verhoogde bar bevindt zich daarom in het midden.

Geen doorsneekeuken, was vanaf het begin de wens van de bewoners. Bij deze keuken is veel aandacht besteedt aan details. De wens voor natuurlijke materialen is terug te zien in het hout van de bar, boven de kookplaat en de koffienis. We stemden de vloer is perfect af op het kleurgebruik in de keuken. De lampen zijn precies goed gecentreerd boven het spoeleiland. Om het helemaal af te maken zijn de ramen gesepareerd en verlaagd voor de perfecte lichtval. Dit is geen doorsneekeuken, maar een maatwerkkeuken, dus de wens is vervuld!

Wilt u ook een slim keukenontwerp?

Maak dan snel een afspraak voor een adviesgesprek.